marți, 9 octombrie 2012

Ganduri la inceput de an- centenar



Iata-ne la inceputul celui de-al  IV-lea an de existenta a Centrului nostru cu nume de floare.Si nu orice floare ci insasi  simbolul cercetasilor.
                Ne ducem devreme-spunem noi –ca suntem organizatori. Dar constatam ca nu suntem primii.cativa lupisorisi aspiranti la acet “titlu” sunt deja acolo. Unde acolo? Pai, cum unde? Pe platoul de linga fostul palat al copiilor  in care ne-am desfasurat si noi activitatea la inceput de drum, acum trei ani.
                Acum palatul se indreapta spre statutul de ruina, dar noi tot il iubim, si mici, si mari. A fost parte din copilaria noastra, fostii pionieri ce veneau aici la tot felul de cercuri; de literatura, de orientare turistica,de desen, de muzica, si altele, si altele… probabil de asta vrem sa-l pastram viu,macar curtea lui, ca interiorul e devastat. La propriu! Suntem optimisti, si cand birocratia va fi ingenuncheata, sigur va reinvia Palatul!
                Pana atunci, incepe sa se anime platoul, cu esartfe, galbene, verzi, albastre si ici-colo cate una visinie..Si multi prieteni care vor sa vada ce e pe acolo.
                Lupisorii-si nu numai ei - incep sa se joace. Cerc, si atmosfera se anima!
                Exploratorii pregatesc niste surprize si sunt ocupati sa ascunda cat mai bine niste plicuri colorate. Ce-o fi asa de important de ne roaga politicos din cand in cand sa parasim cate o zona??? Nu stim inca, dar ne conformam.
                Gata! Se pregateste deschiderea! Facem un cerc mare mare cu toti cei prezenti.Toti suntem prieteni iar cei nou veniti sunt prietenii nostri! Si pentru a ne cunoaste, incepem cu un joculet Nava si portul “Navele” sunt legate la ochi,si trebuie sa-si gaseasca “portul” dupa voce. Si culmea, reusesc caci si-au facut un cod secret.. Si asa se leaga prieteniile!
                Titus ne spune cateva cuvinte despre ce a fost si ca va fi in acest an, da diplome voluntrarilor ne-cercetasi ce ne-au sprijinit la Festivalul Luminii si in sfirsit vom afla misterul biletelelor colorate cu care ne-au facut curiosi exploratorii!!
                Ne impartim amestecat pe 4 grupe, fiecare avind culoarea sa! Trebuie sa gasim biletelele corespunzatoare culorii noastre. Pe ele cica scrie ceva…oare ce? De ce atita mister? Le  gasim, in sfirsit apoi puse cap la cap ne dau o …poveste cu tilc. O poveste in care se spune ce diferit se comporta oamenii cand au greutati; unii par tari la inceput apoi se moaie precum morcovul cand este pus in apa fierbinte; altii se intaresc precum oul ce are un continut moale la inceput, dar in apa fierbinte se intareste; iar unii sunt precum cafeaua; schimba calitatile “agresorului’ asa cum face cafeaua pusa in apa fierbinte si face apa sa fie foarte buna. Si vine intrebarea: noi oare cum suntem? Urmeaza sa aflam, traind provocarile vietii. Poate impreuna cu cercetasii, de ce nu?

Noi va asteptam cu drag sa traim impreuna frumoase aventuri!

Lucia Hen








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.