sâmbătă, 22 septembrie 2012

Festivalul Luminii 2012

Dupa ce in primavara nu am reusit sa-l facem datorita vremii nefavorabile, acum i-a venit randul.
Si asa s-a facut ca pe la ora 18:00 "invadam" esplanada in zona fantanii arteziene, locul unde s-a desfasurat aceasta editie, ca si precedenta de altfel.Gulgutelor (micile "felinare" din hartie - pentru cine nu stie) le-ar fi stat mult mai bine pe aleile dintr-un parc dar cum in Pascani nu e nimic vrednic de acest nume, a trebuit sa ne multumim si cu aceasta locatie.
Spre deosebire de anii precedenti, am avut si oaspeti dragi, cercetasii din Halaucesti si Suceava care ne-au dat o mana de ajutor la buna desfasurare a festivalului.

Ca de obicei lupisorii au dat tonul, incepand sa se joace si invite pe cei care treceau pe acolo in jocul lor.


Apoi a inceput aranjarea gulgutelor.
Forfota mare! Peste tot, in jurul jardinierelor, sus pe fantana, pe micul platou de langa, au fost aranjate peste 2000 de gulgute. Un  crin cercetasesc a aparut si el frumos conturat (Multumim Suceava! Multumim Halaucesti!).


Totul a mers perfect, asa ca dupa vreo ora si jumatate treceam la aprinsul lor, operatiune la care am avut placuta surpriza sa fim ajutati si de unii vizitatori, copii si chiar adulti.


Nici atelierele nu au fost uitate: Cristi Togan s-a ocupat de "Info", Irina si Isza de "Hand made", Bianca si Narciss de "Studioul foto", Luci de amenajarea coltului cu "Cercetasi celebri" - numele lor fiind scris pe gulgute colorate.
Iar Tudor, a fost "Gulguta Uriasa" si a colectionat pe ea o multime de ganduri bune.
Desigur nu au lipsit bunatatile: lupisorii (mai bine zis mamicile si bunicile) au pregatit gogosile, explo clatitele iar temerarii au distribuit ceaiul.

Ca in fiecare an, au fost si momentele artistice, in acest an avand un ajutor substantial din partea: cercetasilor din Halaucesti - bans,: tinerilor de la "Sansa 2010" - dansuri si cantece, Au mai cantat Alexandru Grosu si Diana Ceuca doua tinere talente din Pascani


Totul s-a incheiat in jurul orei 22, cu jongleriile cu foc.
Imblanzitorii focului: Maria, Madalina si Razvan (baston), Radu (poiuri).



Multumim si pe aceasta cale:
  • Primariei pentru asigurarea spatiului de desfasurare si a accesului la utilitati, 
  • Clubului Sportiv Municipal pentru ajutorul dat la cazarea oaspetilor
  • doamnelor Ortansa Curcudel, Gina Movileanu si Chelaru Profira - adica mamicile si bunicile de care vorbeam :)
  • domnului Grosu Vasile pentru sonorizare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.