duminică, 30 mai 2010

1 Iunie in natură

Am participat si noi la acest eveniment sincron, in care au fost implicate centre locale din toata tara. La Pascani lucrurile au fost la o scara mai modesta, asta si fiindca o parte din lideri (si asa putini) erau implicati in alte activitati (lupisorii erau la Tecuci, cativa temerari si explo erau la Valea Lupului - la activitati organizate de alte centre locale).
Activitatea a fost dedicata exclusiv copiilor de varsta temerarilor, fiindca lupisorii au avut partea lor de activitate chiar de 1 iunie (cand au reusit sa fie sufletul evenimentului, fapt remarcat de toata lumea, inclusiv mass-media locala).

S-au strans cca 35 de copii (jumatate fiind cercetasi).
S-a inceput cu formarea cercului si o scurta prezentare a cercetasiei pentru noii veniti.
A urmat un joc de cunoastere, dupa care s-au format 7 patrule mixte care si-au ales un nume si un strigat, conform traditiei cercetasesti.
Programul propriuzis a constat intr-o intrecere intre patrule, cu mai multe probe.
Intai au fost trimise in oras unde aveau de indeplinit un set de provocari, unele mai serioase, altele mai hazlii.
Apoi au revenit in parc pentru parcurgerea contra cronometru a unei punti stil comando, amenajata pe o distanta de cca 10 m, intre doi copaci. Desigur, totul in perfecta siguranta, concurentii fiind asigurati.
Programul cuprindea mai multe probe, atat sportive cat si teoretice, dar o ploaie strasnica ne-a fugarit in sediul nostru, camaruta din Palatul Copiilor aflat in apropiere.
Aici, cat s-a facut jurizarea probelor efectuate, copiii s-au putut bucura de un atelier de facepainting si cantece de chitara + o punga maaare cu dulciuri.
A urmat festivitatea de premiere, unde au primit cu totii diplome iar primele trei patrule clasate si medalii (facute din cordelina, inclusiv migaloase medalioane - realizate de exploratori). De asemenea exploratorii ne-au ajutat pe tot parcursul programului, atat la City Quest cat si la proba sportiva.
Dupa zambetele largi de pe fetele lor si faptul ca nu se mai dadeau dusi, cred ca toti copii s-au simtit foarte bine pe parcursul celor 3 1/2 ore cat a durat activitatea.
In plus cred ca am mai pus de-o patrula din noii veniti :)







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.