sâmbătă, 23 februarie 2013

Haiticul primeste noi lupisori.


                De ziua lui BP,la sediul  nostru a aparut un cosulet cu biletelecu mentiunea:misiune speciala  pentru 23 feb.2013. Normal ca ne-a atras atentia, suntem lupisori curiosi.!
Si am constatat ca sapte dintre noi am fost alesi pentru aceasta misiune!
Trebuia sa gasim in jungla orasului cinci dintre prietenii nostri din jungla in locuri mai deosebite decat de obicei.
                Am format de indata o patrula si am pornit la drum.L-am privit pe Baden Powell  ce ne privea zambind  cu prietenie din poza de la centru.Cine e cel mai vechi  si intelept dintre cercetasi? Chiar EL! Este Akela pentru toti cercetasii!! Iata primul prieten din jungla! E mereu aproape de noi. Si primim de la Manu un biletel pe care inca nu avem voie sa-l desfacem.
                Urmatoarea oprire e la..farmacie!Aici trebuie sa intrebam sa aflam cincicoponente ale trusei de prim ajutor cand mergem in hike si sa vedem ce prieten din jungla isi leaga numele de farmacie? Salutam, ne prezentam,si intrebam de ce ne trebuie in trusa; fese.pansament steril,leucoplast spirt,apa oxigenata, rivanol! Am aflat ! Si de pe  sigla farmaciei ne privea…Kaa! Si asa am mai primit un biletel secret!
                Am oprit apoi in fata unui magazin de copii ca manu ne pregatise niste ghicitori! In una era vorba de sarpe, in una de urs si-n a treia de elefant. Ne-am uitat in jur sa vedem,pe cine vedem? Si, uite in vitrina era Hathi! Ma rog,el sau un fratior mai mic… Am vazut si un ursulet pe un perete dar nu era Baloo,asa ca am mai primit doar un biletel…
                Urmatorul popas e la biblioteca orasului. Pe aici cine-o mai fi? O doamna draguta ne-a spus ca are pentru noi un raft de carti pentru copii ce trebuie ordonat. Da, noi stim ca trebuie sa fim ordonati, sa avem grija de noi,asa ca la indicatiile doamnei biblotecare ne-am apcat de treaba. Si cine credeti ca ne astepta pe coperta ultimei carti? Insasi Baghera pantera! Si am mai primit un biletel colorat! Am plecat voiosi cantind “o sardea doua sardele”
                Ajungem la Casa de cultura,si in , hol. Interesant! Parintii nostri? Si fratiorii, si chiar bunicii! Ce fac aici?? Ei stau, noi ne asezam in cerc si trebuie s-o convingem pe Manu sa ne dea esartfa.unii o obtin, unii nu. Diferenta?? Miraculosul  “te rog” Ne-a spus noua Baloo!  Ne-am amintit cu totii, i-am multumit lui Baloo ca ne-a invatat sa fim politicosi. Am primit si ultimul biletel si in sfirsit am avut voie sa le desfacem! Erau cinci silabe: PRO-MI-SI-U-NEA!
ACUM SUNTEM LUPISORI CU ESARFA
Veseli activi,sportivi!
Prieteni cu Dumnezeu, prieteni cu toata lumea!
A consemnat, 
Akela (Lucia Hen)

Am fost si filmati :)
http://www.newspascani.com/index.php/local/stiri-locale/educatie/3142-cercetasii-pascaneni-un-model-de-urmat-pentru-toti-copiii-si-tinerii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.