luni, 19 decembrie 2011

LUMINA PĂCII DE LA BETLEEM 2011

Sâmbătă, 17 decembrie, s-a desfăşurat în Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Iaşi, Lumina Păcii de la Betleem, cu participarea cercetaşilor din aproape toate centrele din Moldova. Liturghia de la ora 11 a fost prezidată de PS Petru Gherghel, alături de pr. Alois Hîrja şi de încă 2 preoţi asistenţi spirituali Scout.
La fel ca în ultimii 2 ani, cercetaşii păşcăneni din Centrul local Crinii, au participat în număr destul de mare la ceremonia primirii Luminii de la Betleem şi aducerea ei în comunitatea locală.
Anul acesta au participat 16 temerari, un explorator şi 2 lideri.

În drum spre Iaşi:

Tot mai bine-i la "grămadă":

Liturghia care a precedat activitatea de împărţire a Luminii Păcii:

În aşteptare:


AM PRIMIT LUMINA DE LA BETLEEM !!!!

Noi v-am adus Lumină, Speranţă şi Bucurie:

După primirea Luminii de la Betleem, cercetaşii păşcăneni au reuşit să îndeplinească şi o primă misiune în scopul în care a fost creată această acţiune de către cercetaşii vienezi şi anume un licăr de speranţă pentru cei care sunt suferinzi şi au nevoie. Şi unde se putea mai bine decât la copiii (alături de părinţii lor) din secţia Oncologie a Spitalului "Sfânta Maria" din Iaşi. Într-o atmosferă emoţionantă, copleşitoare chiar pentru unii cercetaşi, am dăruit Lumina alături de dulciuri şi fructe pentru toţi copiii internaţi acolo şi am dat o speranţă părinţilor, având în vedere că doi din liderii de la Paşcani au trecut prin experienţa a ceea ce înseamnă Oncologia în viaţa unor părinţi cu un copil de 3 ani. Pentru Teona, dar mai ales pentru Andreea, întâlnirea cu copiii pe care i-au vizitat în saloane, va rămâne o perioadă în memorie.

Înapoi către casă:


Duminică, 18 decembrie, cercetaşii din Centrul Local Crinii Paşcani au dăruit Lumina Păcii de la Betleem în cadrul unor ceremonii religioase desfăşurate în bisericile din Paşcani. Lumina a fost primită cu nădejde şi speranţă de către credincioşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.