sâmbătă, 7 mai 2011

Festivalul Luminii 2011

Cu o mica strangere de inima, datorita prognozelor meteo nu tocmai incurajatoare, la ora 13:00 s-a dat unda verde demararii pregatirilor finale pentru festival.
La ora 18:00 ne-am adunat pe esplanada si am inceput amenajarea atelierelor, decorarea cu gulgute a rondurilor de flori din zona si  a fantanii, plus un crin urias facut de Cornel si exploratorii sai.
In timpul pregatirilor si pana la lasarea intunericului, sub supravegherea Genovevei, lupisorii au atras la diferite joacuri cercetasesti pe multi dintre coopiii care se plimbau pe acolo.
Cand se ingana ziua cu noaptea, au fost aprinse gulgutele si Oana a anuntat deschiderea oficiala a Festivalului Luminii 2011, editia a II-a pentru pascaneni.
Timp de aproximativ doua ore, sute de oameni s-au plimbat pe aleile strajuite de gulgute, au ascultat muzica folk (cantata de cercetasii nostri), au putut afla cate ceva despre cercetasie si activitatile centrului local de la standurile amenajate si desigur, s-au infruptat din bunatatile pregatite. De un succes deosebit s-a bucurat si panoul facut de Cristi, loc in care trecatorii puteau sa se imortalizeze in rol de cercetasi.
Din pacate spre final, un nor a ales sa se scuture prin zona si a alungat pe la casele lor pe majoritatea vizitatorilor. Cele cateva zeci de tineri care au ramas au putut sa se bucure de jongleriile cu foc, facute de Razvan, jonglerii care au incheiat programul festivalului.

Desigur dupa plecarea tuturor vizitatorilor, noi am ramas inca vreo ora sa ne strangem atelierele si sa lasam locul curat, conform devizei cercetasesti "leave no trace".

Presa si televiziunea locala a fost si ele prezente si nu au avut decat cuvinte de lauda pentru ceea ce am facut.
Detalii la:
In spatele celor 2-3 ore cat am fost vizibili pentru comunitate, au stat multe ore de munca care s-au concretizat in: cca 3000 de glugute (facute de toti copiii), 200 clatite (multumiri explo), 200 gogosi (multumiri lupisorilor; de fapt, mai mult mamicilor lor :), 40 litri de ceai (multumiri lui Luci si mamei lui Razvan), panoul pentru fotografiat cu cercetasii (multumiri lui Cristi Togan), plus multe alte maruntisuri care au creat atmosfera placuta din timpul festivalului.

Mai multe detalii despre festival puteti afla la: http://www.festivalul-luminii.ro/

Multumim si pe acesta cale Primariei Pascani pentru ajutorul acordat la organizare, Politiei Comunitare si firmei BIT GUARD SECURITY pentru asigurarea unei atmosfere linistite in zona,  sponsorilor INTERDENTIS si ANDANA STYLE fara de care o parte din ceea ce am facut nu ar fi fost posibil si domnului RELU MAXIM pentru asigurarea sonorizarii.

Un comentariu:

  1. As dori sa felicit inca o data pe toata lumea: lideri, cercetasi, voluntari si bineinteles, sa le multumesc celor care au participat sambata seara la a doua editie a Festivalului Luminii.
    Daca tot a amintit Titus de ramurile de varsta de la noi din centru care au luat parte la organizarea si buna desfasurare a Fetivalului Luminii, as dori sa aduc aminte si de temerarii nostri dragi, din ambele unitati: "U1" si "Floare de colt". Pe langa "ornarea" romburilor si a fantanii arteziene cu gulgute, au servit si "la un ceai".. au deservit "cercetasul flamand" si au cules "ganduri frumoase". Tot aici vreau sa felicit si exploratorii pentru un CRINUL minunat facut de ei. Am primit pareri din tara ca a iesit ca fiind unul dintre cei mai frumosi crini din gulgute, din tara, la FL 2011.
    Felicit de asemenea si lupisorii, care prin jocurile care le-au facut au antrenat si ceilalti copii care erau langa ei si i-au introdus un pic in lumea cercetasiei, a jocului si a prieteniei, de care ati dat dovada.
    FELICITARI TUTUROR!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.