duminică, 21 februarie 2010

Promisiunea 21.02.2010



A venit şi momentul mult aşteptat de toţi, prima depunere de Promisiune organizată de centrul nostru local. Un asemenea moment deosebit nu putea să nu fie asociat cu altă zi deosebită, dragă cercetaşilor, ziua de 22 febriarie, ziua de naştere a lui Baden Powell, fondatorului mişcării Scout.
De azi, în frumoasa lume a cercetăşiei au intrat noi membri:
- 12 lupişori
- 24 temerari
- 10 exploratori

Am încercat să facem din asta o surpriză pentru copii dar nu ştiu cât am reuşit, rămâne să aflăm asta de la ei. Oricum, cert este că duminică la ora 10, Clubul Copiilor forfotea de tineri de toate vârstele: lupişori, temerari şi exploratori.
Lupişorii şi temerarii au avut de îndeplinit un set de provocări, provocări care i-au purtat prin tot oraşul.
Lupişorii au avut un traseu mai uşor, aşa ca pentru vărsta lor, pornind de la troiţa din Fântânele. Temerarii au avut mai mult de furcă cu cele şase probe din ariile lor de dezvoltare. Au fost probe de toate felurile, de la număratul scarilor mari - asta după ce în prealabil tocmai le urcaseră :), până la descifrarea unui mesaj scris cu cerneală invizibilă.
Exploratorii, au avut şi ei partea lor de muncă ajutând la amenajatul sălii pentru festivitate, supravegherea probelor celorlalte ramuri de vârstă iar la final şi-au lăsat "amprentele" ca toţi ceilalţi, pe colile pregătite în acest scop.
Apoi rând pe rând, în cadrul unei ceremonii emoţionante, membrii fiecărei ramuri de vârstă au primit eşarfa şi au depus promisiunea.
A urmat prezentarea activităţii centrului nostru din octombrie şi până în prezent prin proiectarea unui filmuleţ cu aspecte de la o parte din activităţile desfăşurate de toate ramurile de vârstă, prilej pentru cercetaşi să şi le amintească, iar pentru părinţi şi invitaţi să vadă cu ce se ocupă cercetaşii. Ne-au onorat cu prezenţa domnul primar Grigore Crăciunescu şi doamna Marioara Preotu care cu multa amabilitate ne-a sprijinit in organizarea acestei prezentări. Domnul primar s-a arătat încântat de ceea ce a văzut şi în semn de simpatie pentru organizaţia noastră a declarat că doreşte sa devină voluntar cu drepturile şi obligaţiile aferente, dorinţă ce a primit un aplauz cercetăşesc. Ne-au onorat şi încântat cu prezenţa trei tinere fete talentate, eleve ale doamnei profesoare Atomi, ce ne-au acompaniat cu chitarele la cele câteva cântece prezentate.

Ne-am retras apoi fiecare la casele noastre, obositi dar fericiţi, cu gândul la următoarele provocări ce ne aşteaptă.


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.