vineri, 25 decembrie 2009

Lumina Pacii 2009 - Pascani
Sa dam lumina mai departe

In perioada 20-25.12.2009 cercetasii din Pascani au dat mai departe Lumina primita la Iasi.
Pe 20 decembrie au fost doua ceremonii simultane. Una la biserica Înălţarea Domnului (capela) si una la biserica Adormirea Maicii Domnului (de langa scarile mici) .

La prima, cercetasii au fost primiti cu bratele deschise de catre parintele protopop Pavel Postolache. Acesta le-a urat bun-venit chiar in timpul liturghiei, explicand credinciosilor aflati de fata ce este Lumina Pacii si cine sunt cercetasii ce au adus-o. Majoritatea celor prezenti au luat lumanari si au raspandit Lumina in familiile lor, biserica aratand ca in noaptea de Inviere.

La cea de-a doua, la sfarsitul slujbei tinute de parintele Călăraşu, a fost prezentata semnificatia Luminii Pacii si cercetasii nostri au impartit gulgute cu lumanari aprinse credinciosilor, transmitand astfel un indemn de pace tuturor.

Pe data de 24 au participat la slujba de vecernie in biserica Sf. Parascheva (de la piata din vale). Si aici cercetasii au adus Lumina de la Betleem in fata Sfantului Altar iar parintele Olaru i-a primit si binecuvantat. Acestia au impartit-o apoi credinciosilor iar la final, asa cum sade bine in Ajunul Craciunului, au cantat colinde impreuna cu ceilalti copii din parohie, fiind rasplatiti cu bunatati.

In prima zi de Craciun, Lumina a ajuns si la biserica Sf Gheorghe (din Fantanele). De la lupisori, la exploratori si lideri, fiecare a luat cate o gulguta si o lumanare aprinsa si, in acordul colindelor, au impartit credinciosilor gulgutele aprinse, urandu-le sarbatori fericite si pace in familii. Parintele Cristea a vorbit despre cercetasi, a felicitat initiativa de a aduce Lumina si pace in case acum de sarbatori si a rasplatit colindatorii cercetasi.


Multumim din suflet preotilor din Protopopiatul Pascani care ne-au sprijinit in desfasurarea acestei activitati pentru intaia oara in orasul nostru!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.